ثبت برند مواد غذایی

ثبت برند ‌مواد غذایی

در طول همه دوران، مواد غذایی نیاز اصلی انسان‌ها بوده و با گذشت زمان همواره از سوی فعالان تجاری و اقتصادی به عنوان بازاری کارآمد و مناسب برای تجارت شناخته شده است. با توجه به این نیاز هر روزه و نقش مهم آن در حفظ سلامت، مردم به دنبال برند های مواد غذایی معتبر و با کیفیت هستند چون به سلامتی خود و خانواده شان اهمیت می دهند. برند های مواد غذایی شامل زیرشاخه‌های متعددی هستند و لیستی طولانی را شامل می‌شوند.همه مواد خوراکی آماده و غیرآماده در لیست برندهای مواد غذایی جای می‌گیرند که تنواع زیادی دارند. مانند انواع غذاهای آماده، انواع دسر ها، نوشیدنی ها، تولیدات صنعتی مانند بیسکویت و پفک و … و همه به نوعی برند غذایی محسوب می شوند. به همین دلیل شرکت ها و کارخانجات فعال در حوزه غذایی کشور اغلب به ثبت یک برند و یا علامت تجاری بسنده نمی کنند و با توسعه فعالیت های خود و تعریف طبقات برند خود هر روز برندی جدید برای خانواده جدید خود در بازار معرفی می کنند و اهداف و استراتژی های تبلیغاتی و بازاریابی خود را بر نشان تجاری مواد غذایی جدید استوار می کنند.یک کارخانه تولیدی در حوزه مواد غذایی عملیات ثبت برند مواد غذایی را برای گروه‌های مختلف غذایی انجام می‌دهد. مثلاً یک برند برای خانواده محصولات غذایی نانی، یک برند برای خانواده غذایی تنقلات و آجیل ها، یک برند برای نوشیدنی ها و غیره. به همین دلیل می توان گفت که نقش ثبت برند و علامت های تجاری در صنایع تولید مواد غذایی برای افزایش اعتبار و وجهه شرکت‌های مواد غذایی بسیار حائز اهمیت است. ثبت برند مواد غذایی در واقع به غیر از همراه داشتن مزیت های رسمی برند های مطرح موجود در بازار (مانند ایجاد تمایز و استفاده کاربری برای تبلیغات و بازار یابی) به عنوان فاکتوری برای طبقه بندی و تقسیم محصولات غذایی، بازاریابان، بازارها و … مورد استفاده قرار می گیرد.با ذکر تمامی این موارد باید توجه داشت که ضرورت ثبت برند مواد غذایی فقط همین‌ها نیست. به دلیل ارتباط تنگاتنگ مواد غذایی با سلامت انسان ها، شرکت‌های مواد غذایی ملزم هستند که برند خود را به ثبت برسانند. هیچ کارخانه مواد غذایی بدون داشتن برند به عنوان شناسنامه محصولات خود نمی تواند در بازار اقدام به فروش بکنند . بنابر این شرکت های مواد غذایی ضمن دریافت مجوز ثبت شرکت مواد غذایی از سازمان غذا و دارو و اتحادیه صنایع غذایی ایران و تعیین نفراتی به عنوان مدیر فنی شرکت که دارای شرایط قانونی باشد باید برند غذایی هم داشته باشند. کار یک مسئول فنی در شرکتهای مواد غذایی، کنترل و نظارت بر تولید مواد غذایی است و به همین منظور وی باید تحصیلات مرتبط با موضوع تولید را در حداقل پایه کارشناسی داشته باشد. این فرد باید با تایید سازمان غذا و دارو منتصب شده باشد و پروانه مسئولیت فنی را هم اخذ کرده باشد.

ثبت برند مواد غذایی چگونه است؟

ثبت برند مواد غذایی و ثبت برند بسته بندی مواد غذایی به دلایل مختلف دارای اهمیت بسزایی است و از همین رو در سال‌های اخیر شاهد رشد چشمگیر و روز افزون متقاضیان حقیقی و حقوقی آن بوده‌ایم، به گونه‌ای که طبقات مربوط به برند مواد غذایی و همچنین بسته بندی، انبار، حمل و نقل و تبلیغات آن، از جمله شلوغ ترین طبقات ثبت برند است و این موضوع یکی از دلایل دشواری ثبت برند مواد غذایی در ایران محسوب می‌شود.برند مواد غذایی و بسته بندی آن در طبقات ۲۹، ۳۰، ۳۱، ۳۲، ۳۹ و ۴۳ ثبت می‌شود که در ادامه اقلام موجود در این ۶ طبقه را با هم بررسی می‌کنیم:
طبقه ۲۹- گوشت، گوشت ماهی، گوشت ماکیان و شکار، عصاره‌های گوشت، میوه‌ها و سبزیجات پخته شده، خنک شده، منجمد شده و به صورت کنسرو، انواع ژله، مرباجات و کمپوت‌ها، تخم مرغ، شیر و محصولات لبنی، وغن‌های خوراکی و چربی‌های خوراکی
طبقه۳۰- قهوه، چای، کاکائو، و قهوه مصنوعی، برنج، پیوکا و ساکوز (نشاسته، نیوک و نشاسته ساگو)، آرد و فرآورده‌‌های ساخته شده از غلات، نان، نان شیرینی، شیرینی‌ها، یخ‌های خوراکی، عسل، ملاس، شکر، مخمر، پودر شیرینی پزی، نمک، خردل، ادویه، سرکه، انواع سس (چاشنی‌ها)، یخ و بستنی
طبقه۳۱- غلات، محصولات کشاورزی، باغداری و جنگلی که در طبقات دیگر طبقه‌بندی نشده‌اند، حیوانات زنده، میوه و سبزیجات تازه، بذرها، گیاهان طبیعی و گل‌ها، مواد غذائی مختص حیوانات، مالت (جوانه جو(
طبقه۳۲- ماءالشعیرها، آب‌های معدنی و گازدار و سایر نوشابه‌های غیرالکلی، آب میوه‌ها و نوشابه‌های میوه‌ای، شربت‌ها و سایر فراورده‌ها برای ساخت نوشابه‌ها
طبقه۳۹- حمل و نقل، بسته بندی و انبارسازی کالاها و غیره
طبقه۴۳- خدمات مربوط به عرضه اغذیه و نوشیدنی و غیره

مراحل ثبت برند مواد غذایی به چه شکل است؟

برای ثبت برند بعد از تهیه مدارک مورد نیاز باید به سایت اداره مالکیت معنوی مراجعه کرده و در مرحله اول اقدام به استعلام برند نمایید. شما با استعلام متوجه این موضوع می‌شوید که آیا برندی با عنوان و عناصر گرافیکی شما ثبت گردیده است یا خیر. در صورت عدم ثبت شما باید مطابق مراحل زیر پیش روید تا برند خود را به ثبت برسانید.
۱- مراجعه مجدد به سامانه ثبت برند و ثبت اطلاعات و مشخصات فردی و برند و دریافت کد پیگیری.
۲- بررسی کارشناس و درج یکی از موارد زیر در سایت:
اخطار نقص: در این حالت شما باید نسبت به رفع نواقص مطرح‌شده عمل نمایید تا پرونده شما ادامه مسیر دهد.
رد پرونده ثبت برند: ممکن است کارشناس بنا بر دلایل مختلفی مثل مشابهت زیاد با برند ثبت‌شده دیگری پرونده شما رد نماید.
آگهی نوبت اول: این پیغام زمانی درج می‌گردد که مدارک و اطلاعات وارد شده درست است.
۳- ارسال مدارک بارگذاری شده به اداره مالکیت معنوی:
پس از انتشار آگهی اول باید مدارک مطرح‌شده در بالا به‌صورت فیزیکی تحویل داده شود و هزینه‌های موردنظر پرداخت گردد.
۴- آگهی نهایی و دریافت گواهی ثبت برند:
بعد از گذشت زمان و عدم اعتراض شخص ثالث نسبت به برند، کارشناس ثبت برند آن را تائید کرده و برای آگاهی عموم در روزنامه به چاپ می‌رسد.
پس از طی این مراحل برند شما به ثبت می‌رسد و شما می‌توانید از مزایای قانونی و عرفی آن نهایت استفاده را ببرید

مدارک لازم برای ثبت برند مواد غذایی

الف) مدارک ثبت برند شخص حقیقی:

۱- کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی شخص متقاضی
۲- کپی برابر اصل کارت بازرگانی یا کارت عضویت اتاق بازرگانی (اگر برند مورد نظرتان لاتین است)
۳- کپی برابر اصل مجوز فعالیت (پروانه بهره برداری، جواز تاسیس، پروانه ساخت یا هرگونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)
۴- ۱۰ نمونه از برند در ابعاد ۶ در ۶ سانتی متر

ب) مدارک ثبت برند شخص حقوقی:

۱- کپی روزنامه رسمی ثبت شرکت
۲- کپی آخرین روزنامه رسمی تغییرات شرکت (در صورت وجود)
۳- کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی کسانی که در شرکت حق امضاء دارند
۴- کپی برابر اصل مجوز فعالیت (پروانه بهره برداری، جواز تاسیس، پروانه ساخت یا هرگونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)
۵- کپی برابر اصل کارت بازرگانی یا کارت عضویت اتاق بازرگانی (اگر برند مورد نظرتان لاتین است)
۶- ۱۰ نمونه از برند در ابعاد ۶ در ۶ سانتی متر

هزینه ثبت برند مواد غذایی چقدر است؟

هزینه ثبت برند در هر طبقه و محصولی، بستگی به تعداد طبقات و ریز محصولات انتخابی شما در طبقات مورد نظرتان دارد که طبیعتاً برند مواد غذایی نیز از این قائده مستثنی نیست.اما به طور کلی برای شخص حقیقی بین یک میلیون و هشتصد هزار تومان تا دو میلیون تومان و برای شخص حقوقی یا شرکتی بین دو تا دو میلیون و چهارصد هزارتومان می باشد .

مزایای ثبت برند مواد غذایی چیست؟

ثبت برند در هر یک از طبقات می‌تواند برای صاحب برند مزایای مختلفی را به دنبال داشته باشد. از جمله مزایای ثبت برند مواد غذایی به شرح زیر است:
حفظ بهبود کیفیت: با ثبت برند شرکت‌ها تشویق می‌شوند تا کیفیت محصولات خود را همواره حفظ کرده و مانع افت کیفیت شوند.
حضور مؤثر در بازار رقابت محصولات: شما با ثبت برند خود می‌توانید در بازار رقابت حضور مؤثرتر و چشمگیرتر داشته باشید.
تبلیغات: شما می‌توانید از برند خود در تبلیغ محصول استفاده کنید. بدین ترتیب هر جا مشتریان محصول شما را ببینند با تبلیغات صورت گرفته می‌توانند محصول را شناسایی کنند.

سامانه ثبت برند مواد غذایی

همانطور که گفته شد می توان برای ثبت برند مواد غذایی از روش های مختلفی بهره برد. یکی از بهترین روشهایی ساده و بدون نیاز به حضور در مراکز مربوطه برای ثبت برند مواد غذایی، استفاده از سامانه ها است.
در گذشته برای ثبت برند پیشنهادی خود به صورت حضوری در مراکز مربوطه مراجعه می کردند. اما اخیراً یکی از روش هایی که بسیار طرفدار های زیادی دارد، استفاده از سامانه ایی است که توسط کارشناسان طراحی شده است.
با استفاده از سامانه ثبت برند مواد غذایی با کمترین زمان و هزینه می توانید به تکمیل اطلاعات برند خود بپردازید. بنابراین می توان گفت سامانه هایی که برای متقاضیان طراحی شده است سبب آسان تر شدن فرایند ثبت برند مواد غذایی شده است.در هنگام ورود به سامانه ثبت برند مواد غذایی باید مشخص کنید که فرد متقاضی حقوقی یا حقیقی است.شما باید قبل از هرگونه اقدامی به نکاتی در خصوص ثبت برند مواد غذایی توجه داشته باشید تا به سرعت و با کمترین زمان بتوانید برند خود را به ثبت برسانید. در ابتدا باید با استفاده از سامانه هایی که در این خصوص طراحی شده استعلام از برند هایی که در گذشته به ثبت رسیده اند را داشته باشید.با دریافت استعلام متوجه خواهید شد برندی که تقاضای ثبت آن را دارید آیا با برند های موجود مواد غذایی مشابه هستند یا خیر. برای انجام این اقدام در ابتدا باید نام و مشخصات خود را در سامانه وارد کنید تا کارشناسان ثبت برند به طور آنلاین به درخواست شما رسیدگی کنند.با دریافت استعلام متوجه خواهید شد که برند شما با برند های دیگری که به ثبت رسیده اند مشابه است یا خیر. در صورتی که با سایر برند های به ثبت رسیده مشابه نباشد به راحتی می توانید به روند کاری ثبت برند خود ادامه دهید.

امتیاز این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با کارشناسان ثبت